ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΤΙΜΕΣ

Στο άρθρο μου αυτό δεν θα ασχοληθώ τώρα με τις τιμές των τροφίμων που είναι ανιούσες ,ενώ στην άλλη Ευρώπη είναι κατιούσες έως σταθερές . Θα ασχοληθώ συγκεκριμένα με τις τιμές των προϊόντων που έχουν οι καφετέριες , που από τότε που μπήκαμε στο εύρω έχουν αυξηθεί από δυο μέχρι τρεις φορές προς τα πάνω . Ομιλώ φυσικά για τον καφέ ένα είδος λαϊκής κατανάλωσης. Σε όλη την Ευρώπη η ακριβότερη τιμή του καφέ είναι στα ακριβότερα ξενοδοχεία από 2 μέχρι 2,5 εύρω και όχι στις καφετέριες που εκεί είναι πολύ πιο φθηνά . Εδώ στην Ελλάδα μας , να πας στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό ή στην πλατεία Κοραή στο δημοτικό θέατρα του Πειραιά ή στην πλατιά Αλεξάνδρας στον Πειραιά θα πληρώσεις τον καφέ 3,5 εύρω. Στην πλατεία Συνάγματος , στην Βουκουρεστίου , στο Κολωνάκι Θα πληρώσεις τον καφέ από 3,5 μέχρι και 5 εύρω ,κ.λ.π. Τι συμβαίνει λοιπόν με την τιμή του καφέ ;;;; Υπάρχει ΚΑΡΤΕΛ στις καφετέριες ;;;;;;;;;;;;;;; Τόσο ΜΠΑΝΑΝΙΑ είμαστε ;;;;;;;;;; Δεν πρέπει να αντισταθούμε ;;;; Που είναι οι οργανώσεις καταναλωτών ;;;;; Αυτοί οι τυχάρπαστοι τύποι που βγαίνουν στα κανάλια και ομιλούν για την ακρίβεια , και που σιτίζονται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών , και προσπαθούν με την προπαγάνδα να τους εμπιστευθείτε, τα έχουν κάνει πλακάκια με τα συμφέροντα και όταν κατέβουν στις εκλογές με τα γνωστά κόμματα που είναι στη βουλή να τους ψηφίσετε για να βγουν και βουλευτές !!!! Για να τελειώνουμε με αυτά τυχάρπαστα άτομα : Ότι πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε μονοί μας . ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ . Θα πρέπει να κάνουμε « ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ» Οργανωμένα από εμάς όλους εδώ στο διαδίκτυο να μην πηγαίνουμε για δέκα ημέρες στις καφετερίες και με το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ που θα κάνουμε , θα αναγκαστούν να κατεβάσουν αρκετά τις τιμές τους . Εμείς αυτές τις δέκα ημέρες του μπουκοταζ ας πίνουμε το καφεδάκι μας στα σπίτια παρέα με τους φίλους μας και τις φίλες μας με καλή μουσική και τάβλι και με διαλογική συζήτηση , όπως τον καλό καιρό κάποτε . Περιμένω και από άλλους bloggers να συμβάλουν στην προσπάθεια μου αυτή. Και ακόμα ας οργανώσουν , ποιο ιδικοί ακόμα το ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ. ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ , Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ..

7 σχόλια:

mindcup είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!




/

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ?
ΟΙ ΚΑΦΕΤΑΙΡΕΙΕΣ?
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

Ανώνυμος είπε...

εσυ με ποιον εισαι με τους καφετεριαδες η με τολαο?
κοροιδο σου αρεσει νασε πιανουνε τον κωλο?
θυμα!


παρολα αυτα εγω σ'αγαπω




.

Ανώνυμος είπε...

Πάς καλά ρε φίλε, οι καφετέριες σε τσούξαν? Αμα σου φαίνονται ακριβές πιες καφέ σπίτι σου.Γιατι δε λες για τα τρόφιμα αγοράκι μου? Εχεις ψωνίσει ποτέ για να φας?..με δικά σου φράγκα λέμε..Ελεος δηλαδή..εκτός αν είσαι βαλτός...μαλακοκαύλι, εδώ ο κόσμος καίγεται και σύ το χαβά της μαλακίας σου..ιιιστ

Ανώνυμος είπε...

Αν και αθυρόστομος και αγενής ο προλαλήσας έχει 1 δίκιο..

Πάντως σχετικά με τις καφετέριες κλπ πρέπει να υπολογίσεις:
- τα ενοίκια που σε κεντρικά σημεία φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη,
- τον αερά που έχουν πληρώσει για να πάρουν το κατάστημα,
- 'ασφάλεια' προστασία στους μαφιόζους συμμορίτες της νύχτας
- δημοτικά τέλη για τραπεζάκια έξω που ο κάθε δήμαρχος τα βάζει όσο γουστάρει και
- πρόστιμα, λαδώματα, δικηγόρους λογιστές. Τους υπαλλήλους δε τους υπολογίζω καν σαν έξοδο, είναι μικρή ποσότητα και οι πρώτοι που μένουν απλήρωτοι άμα κάτσει στραβή.

Για να ξέρεις δλδ και που πάνε τα λεφτά σου (ή έστω του μπαμπάκα σου) όταν πίνεις τον καφέ σου..

Όχι μόνο στο σερβιτόρο και στον επιχειρηματία, ούτε στο καγκούρι που κάθεται και το παίζει PR!
Γενικά έχουν τεράστιο περιθώριο κέρδους σε μια καφετέρια που γεμίζει συνέχεια. Αλλά όταν τους κάτσει η στραβή μπαίνουν μέσα χοντρά.

Ανώνυμος είπε...

ξεκινήστε από ΜΙΑ καφετέρια σε κάθε περιοχή. την πιο ακριβή ας πούμε, κατά προτίμηση κεντρική...Μετά φροντίστε να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες, τόσο αυτής, όσο και των υπολοίπων για το τι συμβαίνει. Ταυτόχρονα, ενημέρωση στα blogs και ίσως και κανένα δελτίο τύπου στους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους... Στο εξωτερικό, μοιράζουν φυλλάδια στους πελάτες απ' έξω από την επιχείρηση του "θύματος", όπου εξηγούν τι και γιατί το κάνουν. Προφανώς είναι χρήσιμος κι ένας δικηγόρος. Ούτε μια ημέρα δε θα χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές.
ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ και ο κόσμος θα καταλάβει ότι κρατάει ένα πανίσχυρο όπλο!!!

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!

Τάσος Βαγγόπουλος είπε...

Φίλε στο κέντρο της Πάτρας δεν έχεις πιει καφέ .. ούτε και εγώ 4,5 ευρώ τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα Πατρινή παγκόσμια πατέντα στα ίδια καταστήματα άλλος τιμοκατάλογος μέχρι και 6 ευρώ ναι ο καφές . Για φαντάσου 2000 δρχ για καφέ θα μέτραγες 20 κατοστάρικα ποτέ για καφέ ούτε στο Σεν Τροπέζ ούτε στο μόντε Κάρλο.